Diensten en tarieven

Met aandacht voor jou en je dier

Vragen stellen staat vrij! Ook buiten een afspraak om mag je voor vragen altijd contact met ons opnemen

Wil je bijvoorbeeld weten wanneer de volgende inenting nodig is. Of vraag je je af wat je moet doen nu je hond een pantykous heeft opgegeten? Op iedere vraag en bij iedere overweging geven we eerlijk advies en onafhankelijke informatie. Samen bepalen we wat het beste is voor jouw dier.

Prijsindicatie

Ook voor een precieze prijsindicatie van een operatie of behandeling kun je contact opnemen. Hieronder vind je de standaard prijzen. Het tarief kan bij jouw huisdier wel afwijken van onderstaande lijst. Want onze diergeneeskunde is maatwerk en geen enkel dier, operatie of behandeling is helemaal hetzelfde.

Afspraak

Een consult duurt bij Cato extra lang, namelijk zo’n 20 tot 30 minuten. Dit is speciaal zodat we alle aandacht hebben voor jou en je huisdier. Want diergeneeskunde is maatwerk en dat leveren we graag. We nemen de tijd om jou te betrekken bij de keuzes die gemaakt kunnen worden. Daarnaast kunnen we je, als je dat wenst, direct de kosten doorgeven, die verbonden zijn aan bepaalde behandelingen.

Omdat we best veel klanten van buiten IJsselstein hebben, hebben we het volgende te bieden. Terwijl je huisdier wordt geopereerd of behandeld of je op een uitslag moet wachten, kan jij een heerlijk kopje koffie drinken bij onze “buren” van Robuust. Heerlijke koffie met Cato Korting!

Als je met een kat komt, lees dan onze tips voor een zorgeloos bezoek aan de praktijk hier.

Afspraaktarieven:
 • Consult (standaard ca. 20 minuten) € 39,95
 • Consult 2e en volgende dier € 26,50
 • Consult konijn € 36,00

Hond

Inenting en vaccinatie

De kosten voor de inentingen zijn exclusief het consult. Bij een vaccinatie afspraak kijken wij het dier helemaal van voor naar achter na. Ook hiervoor plannen we ruim de tijd. Bij een vaccinatie wordt daarom altijd een consult in rekening gebracht.

Titerbepaling

Je  kan bij ons een titerbepaling laten doen bij je hond. Met de Vaccicheck kunnen we,  met 1 druppel bloed, meten of de bescherming van je hond voor de cocktailvaccinatie inderdaad afloopt. Zo kunnen we perfect op maat vaccineren en voorkom je onnodig vaccineren. Voor meer info over titeren, klik hier

Tarieven
 • Enting hond (grote cocktail) € 24,75
 • Kennelhoest (neusdruppel-) vaccinatie € 23,25
 • Vaccicheck - titerbepaling € 47,50

Sterilisatie en Castratie

Na het steriliseren van een teef, zal er geen loopsheid meer optreden en kan zij niet meer drachtig worden. Daarnaast heeft een gesteriliseerde hond zeer veel minder kans op tumoren van de melkklieren en ze kan geen kan geen baarmoederontsteking meer ontwikkelen.

Bij reuen is er geen direct gezondheidsvoordeel om de castreren, maar wordt er vaak voor gekozen om het gedrag te verbeteren (minder weglopen, beter luisteren), frustraties weg te nemen (als je alle loopse teven ruikt en 'je mag er niets mee') of bij terugkomende voorhuidsontsteking.

De tarieven voor sterilisatie en castratie zijn afhankelijk van het gewicht van het dier.

Tarieven
 • Castratie hond (prijs vanaf) € 136,50
 • Sterilisatie hond (prijs vanaf) € 260,-

Verzorging

Gebit

Gebitsreiniging bij je hond is nodig wanneer er te veel tandplaque en/of tandsteen op de tanden zit of bij gaatjes of beschadigingen. Dit kan zorgen voor ernstige gebitsproblemen en vaak ook voor pijn bij je hond. Tijdens de gebitsreiniging wordt ook de algehele gezondheid van het gebit gecontroleerd. Gebitsreiniging gebeurt onder narcose.

In veel gevallen kan je de gezondheid van het gebit van je hond verbeteren of problemen voorkomen door het gebit van je hond goed te verzorgen. Voeding speelt hierbij een grote rol. Vraag er gerust naar, dan geven we je graag advies.

Nagels

Als de nagels te lang worden dan kan het voor je hond pijnlijk zijn bij het lopen. Daarnaast kan het zorgen voor verkeerde stand van de poot en voor blessures. Het is daarom verstandig de nagels goed bij te houden. Bij hele actieve honden die vaak buiten komen zal dat minder vaak nodig zijn.

Nagels knippen is bij de meeste honden geen favoriet. Wanneer je het zelf lastig of niet prettig vindt om de nagels van je hond te knippen, doet één van onze assistentes dat graag voor je.

Tarieven
 • Gebitsreiniging hond (prijs vanaf) € 120,00
 • Nagels knippen bij assistente € 10,00

Kat

Inenting en vaccinatie

De tarieven voor de inentingen zijn exclusief het consult. Bij een vaccinatie afspraak kijken wij het dier helemaal van voor naar achter na. Ook hiervoor plannen we ruim de tijd. Bij een vaccinatie wordt daarom altijd een consult in rekening gebracht.

Tarieven
 • Jaarlijkse enting kat € 23,75

Sterilisatie en Castratie

Veel mensen kiezen voor het laten steriliseren van hun poes om krolsheid te stoppen en ongewenste dracht te voorkomen.

Katers die gecastreerd zijn zullen minder de neiging hebben te gaan zwerven (lang van huis) en territoriaal gedrag te vertonen, zoals sproeien in huis en vechten.

Tarieven
 • Sterilisatie kat € 134,60
 • Castratie kater € 67,00

Verzorging

Gebit

Gebitsreiniging bij je kat is nodig wanneer er te veel tandplaque en/of tandsteen op de tanden zit of bij gaatjes en beschadigingen. Dit kan zorgen voor ernstige gebitsproblemen en vaak ook voor pijn bij je kat. Tijdens de gebitsreiniging wordt ook de algehele gezondheid van het gebit gecontroleerd. Gebitsreiniging gebeurt onder narcose.

In veel gevallen kan je de gezondheid van het gebit van je kat verbeteren of problemen voorkomen door het gebit van je kat goed te verzorgen. Voeding speelt hierbij een grote rol. Vraag er gerust naar, dan geven we je graag advies.

Nagels

Meestal is het niet nodig om de nagels van je kat te knippen. Maar wanneer je kat wat ouder is, minder beweegt of minder buiten komt kan het toch nodig zijn de nagels te laten knippen. Als de nagels te lang worden kunnen ze in de huid groeien wat erg pijnlijk is voor je kat. Ook kunnen de nagels blijven hangen in bijvoorbeeld de bankbekleding.

Wanneer je het zelf lastig of niet prettig vindt om de nagels van je kat te knippen, doet één van onze assistentes dat graag voor je.

Tarieven
 • Gebitsreiniging (prijs vanaf) € 96,00
 • Nagels knippen bij assistente € 10,00

Kattenpension

Als je de beste zorg wil voor je kat of katten tijdens je vakantie, ben je bij ons aan het goede (vakantie-) adres. Dierenkliniek Cato heeft een kleinschalig kattenpension. Jouw gemak, onze service. Lees er hier meer over.

Konijn & knaagdier

Jaarlijkse enting

Er zijn drie belangrijke ziektes waar je je konijn met een vaccinatie tegen kan beschermen. Dit zijn Myxomatose, VHD -1 en VHD - 2. VHD - 2. Alledrie de ziektes zijn zeer ernstig en helaas vaak dodelijk waardoor voorkomen echt het allerbeste is. Bij een vaccinatie afspraak kijken we je konijn helemaal van voor naar achter na. Ook hiervoor plannen we ruim de tijd in. Bij een vaccinatie wordt daarom altijd een consult (konijn) in rekening gebracht.

Tarieven
 • Jaarlijkse enting Myxomatose en VHD -1  € 27,50
 • Jaarlijkse enting VHD - 2 € 23,00
 • Jaarlijkse vaccinatie gecombineerd VHD - 1, Myxo en VHD - 2  € 33,00

Sterilisatie en castratie

Sterilisatie en castratie bij konijnen kunnen gezondheidsrisico’s en gedragsproblemen aanzienlijk verminderen. Verder wordt natuurlijk ongewenste dracht voorkomen.

Konijnen die geopereerd worden krijgen bij ons een nauwkeurig aangepaste narcose, infuus onderhuids, worden wakker in de couveuse en hebben extra medicatie nodig om het maagdarmkanaal te ondersteunen. Onderstaande prijs is daardoor een indicatie. Voor de exacte prijs kan je het beste even contact opnemen met de praktijk.

Tarieven
 • Sterilisatie voedster vanaf € 132,50
 • Castratie ram vanaf € 69,50

Nagels knippen

Konijnennagels groeien, net als bij mensen, gewoon door. In de natuur slijten de nagels vanzelf, maar als huisdier is er toch aanzienlijk minder sprake van ruw terrein en graven. Bij veel konijnen slijten daardoor de nagels niet hard genoeg en worden te lang, wat niet prettig is voor je konijn. Daarom moeten de nagels af en toe worden bijgeknipt.

Je kunt dit zelf doen, maar dan moet je wel even weten hoe. Want de nagel te kort knippen is pijnlijk voor het konijn. Wil je hulp, of vind je het fijn als de assistente de nagels knipt? Kom dan gerust even langs!

Tarieven
 • Nagels knippen bij assistente € 10,00

Bijzondere services

SMS Herinneringsservice

Zou het al weer tijd zijn voor ontworming? Is het kwartaal nu alweer voorbij? Wij kunnen jou, ter herinnering, een ontwormings SMS sturen. Omdat iedereen wel eens iets vergeet.  Omdat de agenda en het hoofd soms al vol zit met andere afspraken. Omdat je toch graag ziekte bij je huisdier en gezinsleden wil voorkomen. En omdat wij jou graag helpen.

De SMS Herinneringsservice is gratis. We sturen je alleen een bericht als jij dat fijn vindt.

Ontworming
Honden en buitenkatten moeten ieder kwartaal ontwormd worden. Voor binnenkatten is twee keer per jaar voldoende. Tenzij je huisdier vlooien heeft gehad, dan moet er extra ontwormd worden. Door te ontwormen worden gezondheidsklachten bij hen voorkomen. Maar ook kinderen en ouderen met verminderde weerstand kunnen wormen krijgen van jouw huisdier.

Neem contact op voor meer informatie.

Bekijk onze agenda

In onze agenda kun je zien wat er bij Cato te doen is en waar we komende maanden bijzondere aandacht aan besteden. Zo organiseren wij thema avonden en hebben we geregeld acties. Bekijk Agenda

Wij komen naar je toe

Thuisvisite
Voor dieren die lastig mee te nemen zijn, bijvoorbeeld een grote zware hond die zich te ellendig voelt om te lopen of een kat die doodsbenauwd is voor de reismand. Maar ook wanneer je zelf niet makkelijk van huis kunt. Dan komt de dierenarts gewoon naar je toe.

Haal- & brengservice
Is het lastig je dier te vervoeren naar de praktijk, maar is het toch nodig? Dan is er onze haal- & brengservice! Met onze Cato-bus rijden we graag even op en neer.

Bestellen en bezorgen

Producten uit onze kliniek
In onze kliniek verkopen wij een klein assortiment producten, zoals ontworming, ontvlooiing, snacks en voeding. Je kunt deze kopen wanneer je langskomt of vast via e-mail bestellen, dan weet je zeker dat wij het voor je hebben klaarliggen. Dit kun je doen via ons contactformulier op deze site.

Bezorgservice
De bezorgservice van onze produkten is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of door andere omstandigheden niet makkelijk van huis kunnen. Maar ook gewoon als service, dus als je de voeding graag thuis afgeleverd wil hebben, vraag naar onze voorwaarden.

Trimsalon

In onze praktijk is ook een trimsalon aanwezig voor de verzorging van je hond, kat of konijn. Trimsalon Okidoki wordt gerund door Loes van Rosmalen, waarmee ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Loes is aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag. Ze is te bereiken op 06 – 36 35 88 05. Zie ook de website: http://www.trimsalon-okidoki.nl/

Je bent van harte welkom!

Ook voor kleine vragen kan je altijd bellen of loop gerust bij ons binnen!
Of laat hieronder je vraag achter.

Stel je vraag!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.

Afspraak maken? Je kunt ons altijd bellen op 030 - 68 88 777 ook voor spoed!

Als je wilt kun je bij ons ook online een afspraak maken Boek nu online