Praktijkverhalen

« Terug naar praktijkverhalen

Gijs is goed beschermd

Gijs heeft weer een fantastisch voorbeeld gegeven van het voordeel van titeren bij pups.

Gijs is op het moment van zijn bezoek 9 weken oud. Op 6 weken heeft hij de reguliere puppy vaccinatie gehad. Voor pups geldt echter: als een pup nog antilichamen via z’n moeder heeft voor de ziekte parvo, hepatitis en/of hondeziekte, dan kan je wel vaccineren, maar dan zal de vaccinatie niet aanslaan. De nieuwe eigenaren hadden interesse in titeren dus hebben we een druppel bloed afgenomen bij Gijs. En inderdaad zijn vaccinatie was niet aangeslagen.

Ondanks de puppy vaccinatie was Gijs namelijk niet beschermd tegen parvo. Toen we dat hadden afgelezen, heeft hij direct de ‘grote cocktail’ gekregen. 4 Weken later nemen we dan opnieuw een druppel bloed af om te kijken of de vaccinatie is aangeslagen.

Als de vaccinatie inderdaad aanslaat is Gijs met 2 vaccinaties in z’n puppy tijd volledig beschermd en hebben we dat ook nog op de stick als bewijs. Titeren is echt een meerwaarde, wel duurder voor de eigenaren dan het reguliere schema volgen, maar dan geldt wel: meten= weten en alleen vaccineren indien nodig

« Terug naar praktijkverhalen

Je bent van harte welkom!

Ook voor kleine vragen kan je altijd bellen of loop gerust bij ons binnen!
Of laat hieronder je vraag achter.

Stel je vraag!