Praktijkverhalen

« Terug naar praktijkverhalen

Liever wat groen op je hek dan zo’n pijnlijke bek

Pas op met algenreiniger. Misschien had je er al iets van gehoord, maar we kunnen niet vaak genoeg waarschuwen dus bij deze het verhaal van Pingu.

De dag voordat de bazen vertrokken op vakantie, dachten ze nog even vlug de tegels en het hek met algenreiniger te behandelen. Pingu, hun kat, is vervolgens over de tegels gelopen en kreeg het nare spul aan z´n poten. In een poging het vieze spul eraf te krijgen, is hij z´n poten gaan likken. En toen was Pingu heel zielig. Op dit filmpje zie je hem als ie net thuis is gekomen. Video

Overal waar het middel contact maakt met de huid of slijmvlies komen brandwonden. Op z´n poten en z´n tong zaten allemaal pijnlijke blaren, maar ook in z´n keel en mogelijk in z´n maag.

Na een eerste intensieve behandeling op de Faculteit Diergeneeskunde, zijn de bazen op vakantie gegaan en hebben wij de zorg op ons genomen van hun zieke vriend. Uiteindelijk is Pingu bij ons gebleven voor een ruime week. Met pijnstillers, maagwandbeschermers en dwangvoeding is hij weer genezen. Na die week kon Pingu weer naar huis, waar de laatste week van de vakantie van zijn bazen, Pingu in de gaten is gehouden door zijn vertrouwde kattenoppas Gerda van http://www.kattendiensten.nl/.

Pas dus op met algenreiniger, spoel goed na als je het gebruikt of accepteer wat groen op je tegels of hek :).

« Terug naar praktijkverhalen

Je bent van harte welkom!

Ook voor kleine vragen kan je altijd bellen of loop gerust bij ons binnen!
Of laat hieronder je vraag achter.

Stel je vraag!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.