Praktijkverhalen

« Terug naar praktijkverhalen

Titerbepaling bij honden

Je kan bij ons een titerbepaling laten doen bij je hond. Met dit ‘titeren’ kunnen we meten of de bescherming van jouw hond voor de cocktailvaccinatie inderdaad afloopt. Zo kunnen we perfect op maat gaan vaccineren en voorkom je onnodig vaccineren.

Waarom een titerbepaling?

Er wordt al langere tijd gediscussieerd over de noodzaak van het jaarlijks vaccineren van honden. Voor de vaccinatie tegen Ziekte van Weil en voor Kennelhoest geldt dat deze inderdaad echt jaarlijks herhaald moet worden. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter uitgewezen dat de cocktailenting voor honden tegen Parvo, Hondenziekte en de Besmettelijke Leverziekte niet jaarlijks nodig is. Zo wordt de cocktail daarom bij Dierenkliniek Cato nog maar één keer in de 3 jaar gegeven. Het blijkt echter dat bij een groot aantal honden de bescherming van de cocktail zelfs nóg langer duurt, verschillend per hond van 4 tot zelfs levenslang. Met de ‘vaccicheck’ titerbepaling wordt de aanwezigheid van antilichamen in het bloed bepaald. Hierdoor wordt bekend hoe de bescherming is van jouw dier tegen de verschillende ziektes. Hierna kan de vaccinatie precies worden afgestemd op jouw hond.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je komt op consult voor de jaarlijkse gezondheidscontrole. Je hond wordt helemaal onderzocht door de dierenarts. Gedurende de afspraak krijgt je hond, indien gewenst, de vaccinatie voor de Ziekte van Weil en Kennelhoest. Daarnaast wordt bij je hond een kleine hoeveelheid bloed afgenomen, slechts één of enkele druppels.

Mocht je hond onvoldoende bescherming hebben tegen 1 of meerdere componenten van de cocktail, dan krijgt hij alsnog vaccinatie die hij nodig heeft. Deze wordt gegeven tegen een sterk gereduceerd tarief.

Voor wie is deze titerbepaling van belang?

– Voor alle eigenaren die het lichaam van hun hond niet onnodig willen belasten met een mogelijk niet nodige vaccinatie.

– Voor die honden die in het verleden reacties hebben gehad op de vaccinatie.

– Voor honden met een verminderde weerstand door allergieën, onderliggende ziektes en/of ouderdom.

Wat zijn de kosten?

Het laten uitvoeren van een titerbepaling kost € 47,50 per hond. Wanneer je de hond ook wil laten nakijken en andere vaccinaties wil laten krijgen, zal een consult in rekening worden  gebracht. Mocht blijken uit de test dat je hond een vervolgvaccinatie alsnog nodig heeft, dan betaal je voor de vervolgafspraak inclusief de vaccinatie € 13,50.

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met ons op 0306888777.

« Terug naar praktijkverhalen

Je bent van harte welkom!

Ook voor kleine vragen kan je altijd bellen of loop gerust bij ons binnen!
Of laat hieronder je vraag achter.

Stel je vraag!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.